Diagnosztika

A radiológiai vizsgálatok közül a legkíméletesebb, káros hatással nem járó vizsgálat az ultrahangvizsgálat. Az ultrahangvizsgálat az egyik legmodernebb orvosi eljárás, amellyel többek közt belgyógyászati, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel.

 

Az Oxygen Nőgyógyászaton elérhető ultrahangvizsgálatok:

 • Általános ultrahangvizsgálatok

 • Terhességi ultrahangvizsgálatok

 • Genetikai ultrahangvizsgálatok

 

Általános vizsgálatok:

 • Hasi és kismedencei ultrahangvizsgálat,

 • Transvaginalis, kismedencei ultrahangvizsgálat,

 • Emlő ultrahangvizsgálat,

 • Nyaki artériák Color-Doppler ultrahangvizsgálata,

 • Pajzsmirigy ultrahangvizsgálat,

 • Alsó végtag vénás keringés ultrahangvizsgálata,

 • Here ultrahangvizsgálat,

 • Ízületi ultrahangvizsgálat,

 • Lágyrész ultrahangvizsgálat.

 

Genetikai ultrahangvizsgálat

A genetikai ultrahang készülék, magas frekvenciájú hanghullámokat bocsát ki, a visszaverődő hanghullámokat pedig a készülékhez tartozó plazma TV képernyője jeleníti meg, így láthatóvá válik a méh és a baba. A genetikai ultrahangszűrés fájdalommentes, biztonságos vizsgálatot nyújt az anya és a magzat számára. A genetikai ultrahang készülék segítségével, felismerhető az ikerterhesség és a méhen kívüli terhesség, valamint a korai rendellenességek és komplikációk.

Lehetőség a megnyugvásra vagy a korai felismerésre
A genetikai ultrahangvizsgálat során észlelhetők a belső szervek részletei, illetve néhány ritkán előforduló rendellenesség is kiszűrhető. Ilyenek például a hasi eltérések, a nyitott gerinc, az anenkefália (agyhiány), a veseproblémák, egyes esetekben a sérv, a szívfejlődési rendellenességek.
A probléma észlelése korai diagnózist tesz lehetővé, amely több megoldáshoz is elvezethet. Néhány eltérés (például hólyag-, vesemedence vagy agykamratágulat) csupán rendszeres ultrahangos megfigyelést igényel. Bizonyos állapotok (többek közt a megnagyobbodott hólyag csapolása, a magzatvíz pótlása, hasűri folyadék lebocsátása) méhen belüli kezeléssel javíthatók, legalább addig a terhességi korig, amíg a magzat már nagy biztonsággal kiemelhető a méhből. Az ilyen beavatkozásokról szóló döntést egy orvoscsoport hozza meg, az előnyök és hátrányok gondos mérlegelése után.

Léteznek olyan méhen belül felismert állapotok, melyek rendszeres nyomon követés után a magzat megszületését követően sikeresen műthetők (egyes szívfejlődési rendellenességek, agykamratágulat, nyitott gerinc és - hasfal bizonyos esetei). Nagyon ritkán előfordulnak olyan súlyos elváltozások, melyek a méhen kívüli élettel nem egyeztethetők össze, ilyenkor (orvosi tanácsra, de a szülők döntése alapján) a terhesség befejezése válik indokolttá.
A kismamák genetikai ultrahang szűrővizsgálata általában a 13. terhességi héttől ajánlatos. A terhes méhet, a magzatot és szerveit először hossz-, majd haránt metszeti síkokban ábrázoljuk, ezek alapján diagnosztizálunk és adunk írásos szakvéleményt.

 

Labordiagnosztika

 
Az Oxygen Nőgyógyászat laborvizsgálatai gyors és szakmailag megbízható eredményeket biztosítanak, segítve a megelőzést, a diagnózis felállítását és a betegség nyomon követését – orvosi beutaló és sorban állás nélkül!
 
Kismamáknak a várandósság alatt az összes szükséges és igényelt laborvizsgálatra lehetősége nyílik – kényelmes magánrendelői környezetben, várakozás nélkül.
 
Általános rutinvizsgálatok:
 
vércsoport meghatározás 
ellenanyagszűrés
vérkép
vizelet
ionok
májfunkció
vesefunkció
anyagcsere vizsgálatok (- cukor- zsírok – húgysav)
hormonszint meghatározások
tumormarkerek – daganatdiagnosztika
fertőzések szerológiai vizsgálata
immunológiai vizsgálatok
molekuláris genetikai vizsgálatok